Schild

Het schild van Aymie is veel meer dan enkel een uithangbord. Als “logo” van onze studentenvereniging vertelt het schild veel meer dan enkel onze naam. Als sinds het begin vertegenwoordigt het Aymie-schild alles waar we voor staan en draagt het een rijke geschiedenis met zich mee. Waar het schild is zijn wij en waar wij zijn is het Aymie-schild.

Elke studentenvereniging heeft zijn eigen schild, maar geen enkel schild is gelijk aan een ander. Daarom geven we graag wat meer uitleg bij ons eigen schild. Naast de naam Aymie zit er ten slotte nog heel wat symboliek in verwerkt.

Om te beginnen staat helemaal bovenaan de naam van de studentenvereniging, Aymie, de betekenis hiervan spreekt voor zich. Deze naam werd echter pas later aan het schild toegevoegd, maar is tegenwoordig niet meer weg te denken en maakt integraal deel uit van ons uithangbord.

Wanneer we verder gaan kijken naar de verschillende symbolen in het schild zien we links het wapenschild van de stad Antwerpen. Als sinds het begin is Aymie een studentenvereniging voor de Antwerpse studenten. Als oudste studentenvereniging van Thomas More Antwerpen dragen we de stad nauw aan ons hart.

Rechts zien we het monogram op basis van de Latijnse woorden vivat, crescat et floreat Aymie oftewel leve, groeie en bloeie Aymie, gevolgd door een uitroepteken. Het uitroepteken betekent dat de studentenvereniging nog actief is.

Tot slot vind je onder het wapenschild van Antwerpen nog de olielamp die al sinds jaar en dag op het schild vermeld staat.