Lid worden

Het lijkt je wel iets om bij een studentenvereniging te gaan, maar je twijfelt nog?

Je weet niet goed wat te verwachten van een doop? Je hebt verschrikkelijke dingen gelezen in de krant? Hieronder lees je alvast wat meer (echte) info, maar kom gerust eens kennismaken met ons in het echt! We bijten niet en we beloven dat je er veel wijzer van wordt!

Wanneer je op deze pagina terecht bent gekomen kunnen we ervan uitgaan dat je interesse hebt om je te laten dopen bij een studentenvereniging, of er op zijn minst benieuwd naar bent. We hopen dan ook dat je na het lezen van deze pagina overtuigd bent van onze studentenvereniging, en misschien ook de doop die daar traditioneel gezien (maar niet verplicht) bij hoort.

First things first: we weten dat een doop eng kan lijken, omdat je niet echt weet wat je te wachten staat. Dat begrijpen we, want we hebben immers allemaal ooit in jouw schoenen gestaan. Toch willen we je geruststellen: de verhalen die je gehoord hebt van vrienden (van vrienden van Louis van de bakker van nonkel Jef) zijn waarschijnlijk heel wat overdreven. Onze doop valt eigenlijk best wel mee! Geloof je ons toch niet? Vraag het aan onze nieuwe leden die zich vorig jaar hebben laten dopen.

Bekijk het zo: de afgelopen jaren mochten we bij Aymie telkens een 30-tal schachten verwelkomen (zo worden de nieuwe leden genoemd). Ieder van hen heeft de doop steeds succesvol doorstaan en ze kijken er vaak met plezier op terug. Niemand van ons heeft ooit spijt gehad van die ene avond doop. Zeker niet als je bekijkt wat je ervoor terugkrijgt in de jaren die erop volgen: onvergetelijke avonden met vriendschap voor het leven.

Bij Aymie staan plezier en vriendschap centraal, dat is niet anders bij onze (verkoop en) doop.

Er zullen tijdens de doop misschien dingen van je gevraagd worden waardoor jij misschien je grenzen zal moeten opzoeken. Toch zullen wij nooit dingen van je vragen die onmogelijk zijn en we zullen je dan ook nooit dwingen je grenzen te overschrijden. Als je iets écht niet wil doen zullen wij je daartoe nooit dwingen.

Ook willen we benadrukken dat we jaarlijks het officiële doop- en feestcharter ondertekenen van de Stad Antwerpen, waarin we verklaren ons te houden aan de door Antwerpen opgelegde regels. Deze (strenge) regels gaan niet enkel over zaken als vervuiling en geluidsoverlast, maar ook over het welzijn van de studenten. Zo beloven wij tijdens de doop geen levende dieren of slachtafval te gebruiken, onze schachten geen alcohol te geven, alsook niemand te verplichten zich uit te kleden, enzovoort. Dit zijn allemaal zaken die wij sowieso niet zouden verlangen van onze schachten. Daarnaast leven we bij Aymie volgens de regel dat we onze schachten enkel dingen laten doen die we zelf ook hebben moeten doen tijdens onze eigen doop.

Op de avond van de schachtenverkoop zullen we je ook steeds vragen om een formulier in te vullen met medische info (allergieën, kwetsuren, noodnummers…). Gedurende het volledige academiejaar houden we deze formulieren bij om te verzekeren dat we hier ten alle tijde rekening mee kunnen houden.

Had je graag nog meer informatie gekregen omtrent onze doop? Of zit je zelf nog met vragen die je ons wil stellen in verband met de verkoop, de doop of onze studentenvereniging in het algemeen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of ons te komen zoeken in Café de Prof!