What the blok? Hoe overleef je de blok (volgens Aymie)

Weer een ellenlange tekst over hoe je nu wel of niet moet blokken? Nee, die zijn er al genoeg. Wij zijn ook helemaal geen experts wat studeren betreft, maar allemaal samen hebben we toch al enkele jaren ervaring. Omdat niet enkel studeren tijdens de blok zo belangrijk is vroegen we onze schachten en praesidiumleden wat zij doen om zich tussen het blok door even te ontspannen.

Aymie’s pauzetips

1. Stel jezelf doelen

Zorg ervoor dat je iets hebt om naartoe te werken. Iets dat dichterbij ligt dan je resultaten op het einde van de examenperiode. Sta jezelf toe om bijvoorbeeld na x aantal uren studeren een halve aflevering van je favoriete serie te kijken (of een ganse als die serie Friends of How I met your mother blijkt te zijn) of een hoofdstuk van je favoriete boek te lezen. Vergeet natuurlijk niet om tussendoor ook nog kleinere pauzes te nemen, elk uur even 5min kort pauzeren bijvoorbeeld, je brein en je schrijfhand zullen je dankbaar zijn.
En als je het echt niet meer aan kan, kijk dan Hell’s Kitchen, volgens por Yana helpt het wanneer Gordon Ramsay blijft roepen hoe dom, achterlijk en idioot je bent… of net niet.

2. Shake that body

Een ganse dag achter je bureau zitten, je krijgt er al gauw een zere rug of een pijnijk achterwerk van. Probeer dus tussen het blokken door zo veel mogelijk te bewegen. Ben je sportief? Loop tijdens je pauze een blokje om. Of geef je trouwe viervoeter ook eens wat aandacht en pak hem mee op een wandeling, zo kunnen jullie beiden weer wat zuurstof opnemen.
Ook tijdens je kortere pauzes kan je wat bewegen. Zet de radio even lekker luid en laat je maar eens goed gaan. Je hebt niet altijd een Aymiefeestje nodig om die dansbenen naar boven te laten komen.
En als je eventjes geen zin hebt om te bewegen, kijk dan nog eens naar hoe Aymie en Vulcanis even stilstonden in onze geliefde stamcafé, Café de Prof.

Aymie&Vulcanis mannequin challenge @Café De Prof

Dé mannequin challenge die je gezien moet hebben: Aymie & Vulcanis @ons geliefde Café De Prof!

Opslået af Studentenvereniging Aymie på 18. november 2016

3. Tijd voor een winterdutje

Kan je het echt niet meer aan? Bieden koffie en energiedrankjes geen soelaas meer? Dan helpt een powernap volgens onze Vice-Praeses Thomas het best. Een powernap van 20 minuten werkt best, het zorgt ervoor dat je alertheid verhoogd. Zorg er ook voor dat je je slaapritme niet verstoort, je zal je slaap meer dan nodig hebben in deze periode dus je wil nu echt niet slapeloos wakker liggen wanneer je eigenlijk moet of eindelijk kan slapen. Doe je powernap dus best voor 15u zo heeft hij het minste effect op je slaappatroon en kan je ‘s nachts gewoon weer onder de wol kruipen om al die leerstof te laten bezinken.

4. Het einde is (bijna) in zicht

En kan je het echt niet laten om al te denken aan het einde van de blok? Dan kan je misschien al beginnen met het plannen van je vakantie? Een last-minute tijdens de lesvrije week of alvast een trip naar de zon voor deze zomer.
Is je vakantie al gepland? Geen nood, begin dan maar alvast met het plannen van een bangelijk tweede semester. De kalender op de Aymie website is aangevuld dus er is niet dat je nog tegenhoudt om alvast al je outfits uit te denken en de beste smoesjes te verzinnen om toch maar op elk feestje aanwezig te zijn.
Onze kalender vindt je hier: https://aymie.be/kalender

BewarenBewaren

Tags:

Leave a comment